Copyright © 2005 Посольство Словацької Республіки в Україні. Всі права захищені.
м.Київ, вул. Ярославів Вал, 34
Робочі години: понеділок – п'ятниця 9.00 – 17.00, крім святкових днів Словацької Республіки
Тел: (044) 272 03 10 Факс: (044) 272 32 71

Link: http://slovakia.kiev.ua/site/ua/news/15.html

Від 13.10.2006 та 17.10.2006 року відбулися зміни для в’їзду на територію Словацької Республіки для громадян третіх країн.
Дата публикации: 13.10.2006


Громадяни третіх країн (тобто й громадяни України) звільняються від візового режиму з метою транзиту, якщо при в’їзді на територію Словацької Республіки пред’являть, крім дійсного закордонного паспорта, наступне...


13.10.2006 року Словацька Республіка почала виконувати Постатнову Європарламенту та Ради Європи № 562/2006 (Кодекс шенгенських кордонів). Вступом в дію даної Постанови громадяни третіх країн (тобто й громадяни України) звільняються від візового режиму на транзит, якщо при в’їзді на територію Словацької Республіки пред’являть дійсний закордонний паспорт, в якому проставлене:

а) дозвіл на проживання, виданий країною Європейського економічного простору (ЄЕП)
     згідно Постанови Ради ЄС № 1030/2002 (яким встановлено єдиний формат дозволу на проживання)

б) довгострокова віза (національна), видана країною-членом ЄЕП

в) короткострокова віза з необмеженою кількістю в’їздів (MULTIPLE), видана країною-членом ЄЕП

г) інший документ, виданий країною-членом ЄЕП, який гарантує його власникові повернення на територію
    країни, яка видала цей документ, наприклад, проїзний документ для осіб без громадянства (Договір
    від 28.9.1954) або проїзний документ для біженців (Договір від  28.7.1951).

Громадянин третьої країни, тобто й громадянин України, при в’їзді на територію Словацької Республіки на контрольному пункті має підтвердити: мету перебування в Словацькій Республіці, фінансове забезпечення на термін планованого перебування (сума на особу на день становить 1 700 Sk) та можливість повернення до країни походження.

Для громадянина третьої країни (тобто й громадянина України) в’їзд на територію Словацької Республіки буде заборонено у випадку, якщо є особою, якій було відмовлено у в’їзді, особою, яка загрожує суспільному порядку, внутрішній безпеці, здоров’ю суспільства або міжнародним відносинам.

Країни-члени Європейського економічного простору:
Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Греція, Голандія, Ісландія, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Португалія, Австрія, Іспанія, Швеція, Італія, Чеська Республіка, Словацька Республіка, Естонія, Кіпр, Латвія, Літва, Угорщина, Мальта, Польща, Словенія, Ліхтенштейн, Швейцарія.

Вступом в дію Постанови Європарламенту та Ради Європи № 895/2006/ ES і № 896/2006/ES громадяни третіх країн, тобто й громадяни України, звільняються від візового режиму при транзиті через територію Словацької Республіки також і в тих випадках, якщо при в’їзі пред’являть закордонний паспорт, в якому проставлено:

а) дійсна одноразова шенгенська віза (короткострокова або транзитна)

b) дійсна віза ( короткострокова або довгострокова), видана країною-членом Євросоюзу

У В А Г А !!!

Транзит через територію Словацької Республіки без транзитної візи є можливий за умови дійсної шенгенської візи або візи країни – члена Євросоюзу. У випадках, якщо вказані візи вже втратили дію тим, що були викорастані, безвізовий транзит через територію Словакії неможливий.

 




http://slovakia.kiev.ua

http://slovakia.kiev.ua/site/ua/news/15.html