Посольство Словакии на Украине :: Новини
   Новини

меню
Новини
Словаччина
Посольство
Консульський відділ
Словаччина-Україна
Документи
Посилання
Мапа сайту
Контакти

ПОШУК

Європейський Союз ухвалив план будівництва ядерної електростанції в Словацькій Республіці
Дата публикации: 06.11.2009

Брюссель, 4 листопада 2009 (Webnoviny) – Антимонопольний комітет Європейського Союзу ухвалив план будівництва та експлуатації ядерної електростанції в Словаччині.


Антимонопольний комітет Європейського Союзу ухвалив план будівництва та експлуатації ядерної електростанції в Словаччині, підготовлений Чеською енергетичною групою „ČEZ” і Словацькою ядерною та елемінаційною компанією. Спільне підприємство цих двох компаній, яке спеціалізується на виробництві та продажу електроенергії, не перешкоджатиме ефективній конкуренції в Європі, - зазначила в заяві Європейська Комісія. «Ця угода є новою інвестицією і приносить додаткові потужності словацькому електроенергетичному ринку» - додала Європейська Комісія. Нова компанія, яка забезпечить будівництво нової ядерної електростанції на місці наразі відключеної електростанції V1 в Ясловських Богуніцах, має бути створена протягом одного-двох місяців.  Угода про створення спільного підприємства між Словацькою ядерною та елемінаційною компанією і Чеською енергетичною групою ČEZ була підписана наприкінці травня цього року.

За неповністю оприлюдненим акціонерним договором, словацька компанія володітиме  в спільному підприємстві 51%, а група ČEZ - 49% акцій. У нове підприємство ČEZ вкладає необхідний капітал і власні ноу-хау. Словацька фірма вкладе у спільне підприємство земельні ділянки, інфраструктуру, персонал та можливість інвестування. Нова ядерна електростанція в Богуніцах має складатися з одного - двох водяних під тиском реакторів. Планована максимальна потужність нової електростанції - 1700 мегаватт; її вартість - від 4 до 6 мільярдів Євро. На фінансування нового джерела ядерної енергії не використовуватимуться громадські кошти. Проект має фінансуватися виключно з іноземних джерел. Нова ядерна електростанція має бути збудована до 2020 року, причому будівництво має розпочатися в 2014 році, після завершення підготовчої фази.


версія до друку |  на початок сторінки

Copyright © 2005 Посольство Словацької Республіки в Україні.
Всі права захищені. Правова інформація про
матеріалами сайту. Розробка та дизайн

Slovak