Посольство Словакии на Украине :: Документи необхідні для подання візової заяви
   Документи необхідні для подання візової заяви

меню
Новини
Словаччина
Посольство
Консульський відділ
Словаччина-Україна
Документи
Посилання
Мапа сайту
Контакти

ПОШУК

Інформація для заявників на оформлення віз для в’їзду у Словацьку Республіку після вступу до Шенгенської зони

Заявник подає візову заяву у Консульському відділі країни Шенгену, територія якої є головною та єдиною метою подорожі заявника. Транзитна шенгенська країна за жодних умов не є головною метою подорожі. При розгляді заяви беруться до уваги усі обставини, такі як мета та термін перебування, траса подорожі та ін.

Консульский відділ Посольства Словацької Республіки приймає заяви з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 12:00.

Розмір консульського збору для громадян України, Російської Федерації, Албанії, Молдови,Черногорії, Македонії, Боснії і Герцеґовини, Сербії, Грузії становить 35 Євро, термін оформлення візи – десять календарних днів. Для громадян інших країн розмір консульського збору становить 60 Євро.

Консульський збір сплачується в ЄВРО у касі Консульського відділу при поданні візової заяви. 

К вниманию граждан республики Молдавия!

С 1 ноября 2010 г. Посольство Венгрии в Кишинёве на основании договора с МИД Словацкой республики, принимает заявления на оформление шенгенских виз с целью пребывания в Словакии для граждан республики Молдавия.

 

ІНФОРМАЦІЯ СТОСОВНО НОВОГО ВІЗОВОГО КОДЕКСУ ТА ПРАВИЛ ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ ПІСЛЯ 5 КВІТНЯ 2010 (ЗМІНИ ТА ОСНОВНІ УМОВИ)

Головні вимоги щодо подання документів для отримання шенгенської візи 

При поданні візової заяви незалежно від типу візи та мети перебування є ОБОВ'ЯЗКОВИМИ:
-   особиста присутність заявника;
-   дійсний проїзний документ (закордонний паспорт) + копія першої сторінки а також оригінали та копії всіх інших дійсних закордонних паспортів;
-   заповнена латинськими літерами та власноруч підписана ;
-   2 нещодавно зроблені фотокартки розміром 3,5x4,5 см;
-   оригінал національного загальногромадянського паспорта заявника + копії сторінок з відмітками;
-   оригінал документу, що підтверджує мету перебування
-   документ про забезпечення житлом, якщо це не вказано у запрошенні;
-   документ про фінансове забезпечення заявника;
-   документ про транспортне забезпечення;
-   оригінал + копія страхового полісу (з 5.04.2010 р. згідно нового візового кодексу, для оформлення візи із можливістю одного або двох вїздів заявникам необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору (при цьому кількість застрахованих днів може відповідати запланованій). Приклад: Ви запланували подорож на 10 днів від 01.05.2010 до 10.05.2010, дія страхового полісу має бути від 01.05.2010 до 25.05.2010, застрахованих днів - 10. )

Документи, що підтверджують мету перебування

1.  Організований туризм:

ваучер, виданий українською туристичною компанією, що є партнером словацької туристичної компанії та акредитована у Консульському відділі Посольства Словацької Республіки в Києві;
-   факсова копія ваучеру, виданого туристичною компанією Словацької Республіки із зазначенням обсягу проплачених послуг.

2. Індивідуальний туризм:
-   ваучер - оригінал, виданий туристичною компанією або готелем Словацької Республіки із зазначенням обсягу проплачених послуг або запрошення із нотаріальним засвідченням підпису особи, яка запрошує, або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної поліції Словаччини.

3.  Приватне перебування:
-   запрошення із нотаріальним засвідченням підпису особи, яка запрошує або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної поліції Словаччини;

-  копія документу, ідентифікуючого запрошуючу особу - копія паспорту, громадянського посвідчення (občiansky preukaz), у випадку, коли запрошує іноземець із дозволом на тимчасове/постійне проживання у Словаччині - копія дозволу.

-  якщо запрошуюча особа та заявник є у родинному зв'язку, необхідно надати копії документів, які підтверджують цей зв'язок.

4.  Міжнародні конференції, симпозіуми, семінари, культурні та спортивні заходи:
-   запрошення від організатора заходу або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної 
    поліції Словаччини;
-   офіційний лист відряджаючої організації, з проханням оформити візу для свого співробітника.

5.  Бізнес:
-   оригінал запрошення від бізнес-партнера (особи чи товариства) з вказанням мети поїздки до
    Словаччини або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної поліції Словаччини;
-   офіційний лист відряджаючої організації, з проханням оформити візу для свого співробітника.
У разі необхідності оформлення візи, що дозволяє багаторазовий в’їзд, заявник має подати:
-   оригінал запрошення від бізнес-партнера (особи чи товариства) з вказанням мети поїздок до
    Словаччини та їх регулярності або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної
    поліції Словаччини
-   офіційний лист від роботодавця з проханням оформити візу для свого співробітника та вказанням мети
    поїздок до Словаччини та їх регулярності;
-   копія діючого свідоцтва про реєстрацію української фірми;
-   копія витягу із торгового реєстру від словацького партнера, виданий протягом останніх 90 днів;
-   дійсний договір про співробітництво між словацьким та українським товариствами;
-   документи, які підтверджують забезпечення житлом (готель, тощо).

6.  Міжнародні перевезення (TIR, BUS):

1) щодо тих перевізників, які входять до Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП):

-   заява з АсМАП щодо оформлення візи.

2) щодо всіх інших перевізників:

-    оригінал запрошення від словацького суб'єкту;

-    дійсний договір про співробітництво між словацьким та українським товариствами (при заяві на багато в'їздів);

-    офіційний лист від роботодавця, з проханням оформити візу для свого співробітника та вказанням
     мети поїздок до Словаччини та їх регулярності;

-    копія документу про державну реєстрацію перевізника та копія діючої ліцензії української фірми;

-    інші документи, у випадку необхідності (копії посвідчення водія, технічного паспорту на автомобіль).

ВИМОГИ ДО ЗАПРОШЕННЯ (не залежить від мети перебування)

1.         Для запрошеної особи:

  1. Ім'я та прізвище за закордонним паспортом
  2. Дата народження
  3. Номер закордонного паспорту
  4. Громадянство
  5. Строк дії запрошення (від... до..., запланована кількість днів) та мета запрошення

У випадку, коли запрошуюча особа забезпечує житлом, про це також необхідно вказати у запрошенні (адреса, на якій буде проживати запрошена особа)

2.         Для запрошуючої особи:

  •  фізична особа: ім'я, прізвище, адреса, номери телефонів.
  •  юридична особа: імя, прізвище та функція особи, яка підписала запрошення,  реєстраційний номер (IČO) на офіційному бланку, підпис, завірений печаткою юридичної особи.

Документи, що підтверджують фінансове забезпечення можуть бути наступні:
1.  Підтвердження роботодавця про стабільність доходу заявника за період останніх 6-12 місяців
     (довідка про доходи);

або
2.  Виписка із банківського рахунку, яка підтверджує стабільність доходу заявника за період останніх
     6-12 місяців (зарплата, пенсія, залишок на рахунку);

або:
3.  Довідка з пенсійного фонду (про нарахування пенсії)- для пенсіонерів;

або:
4.  Копія дорожних чеків та підтвердження про їх купівлю (мати з собою оригінал).

Документи, що підтверджують транспортний засіб:
1.  Квиток або бронювання квитка на зворотній проїзд  (на літак, потяг, автобус) – квитки з відкритою датою не акцептуються;
2.  У разі здійснення планованої поїздки на автомобілі – копії посвідчень водія та технічного паспорту на
     автомобіль.

Оформлення віз неповнолітнім дітям:

Увага! Дитина може бути записана у паспорт батьків до 16 років. Після 16 років потрібно обов'язково оформити дитині паспорт - проїзний документ дитини. Приймаютья паспорти (як дорослі, так і дитячі) щонайменш з 2 вільними сторінками.

Залежно від мети подорожі необхідно подати потрібні документи і водночас дотримуватися таких положень:
-   діти, які подорожують без батьків у супроводженні третьої особи мають подавати згоду батьків на
    виїзд дитини та фінансування її перебування закордоном із нотаріальним засвідченням підписів+ копія;
-   оригінал свідоцтва про народження дитини + копія;
-   копії українських паспортів батьків;
-   візову заяву неповнолітньої дитини має підписувати один із батьків.

Увага!
Вищенаведені умови подачі документів являються актуальними й для осіб, які є власниками посвідчення закордонного словака, або посвідчення словака, що проживає закордоном.

Обов’язкове медичне страхування для подорожей у країни Шенгенської зони
На підставі Рішення Ради ЄС 2004/17/EC, VISA 193/ COMIX 634, VISA 137/ COMIX 482 та співробітництва між консульськими установами у Києві. Для країн-членів можуть застосовуватися додаткові внутрішньодержавні нормативні вимоги.
Умови і нормативні вимоги:
Починаючи з 1 липня 2004 року усі громадяни, які подорожують до країн Шенгенської угоди на підставі віз повинні мати дійсний страховий медичний поліс для подорожей на весь період перебування у вищезгаданих країнах.
Медичне страхування для подорожуючих має відповідати таким вимогам:

- мінімальна сума покриття полісу медичного страхування – 30 000 Євро;

- поліс медичного страхування має покривати територію всіх країн-членів Шенгенського угоди;

- для оформлення візи із можливістю одного або двох вїздів заявникам необхідно мати медичне страхування, що покриває весь термін перебування у Шенгенському просторі + 15 днів з дня запланованого виїзду з Шенгенського простору (при цьому кількість застрахованих днів може відповідати запланованій). Приклад: Ви запланували подорож на 10 днів від 01.05.2010 до 10.05.2010, страховий поліс має бути від 01.05.2010 до 25.05.2010, застрахованих днів - 10.

- для оформлення візи із можливістю багаторазових в’їздів достатньо мати страховий медичний поліс, що покриває період першої запланованої подорожі (у цьому разі заявники підписують заяву (є частиною візової заяви) про усвідомлення необхідності придбання полісу страхування на кожну подальшу подорож);

- всі дані у полісі медичного страхування мають бути надруковані (виписані рукою не прийматимуться).

- страховий медичний поліс для подорожей повинен бути придбаний у країні громадянства/ проживання заявника;

- оригінал і копія полісу подається разом з візовою заявою.

Заявникам слід переконатися, що компанія-страхувальник поверне їм плату за поліс у разі відмови у візі, або у разі затримки прийняття рішення.
Заявники повинні надавати оригінал дійсного полісу разом з копією. Копії або документи, що засвідчують замовлення полісу не приймаються
Заявники, які внесені до особистого, корпоративного або сімейного страхового медичного полісу поручителя/ запрошуючої сторони, повинні надати документи, що засвідчують його відповідність вимогам Шенгенської угоди.

Офіційний перелік зареєстрованих і затверджених страхових компаній з надання страхових медичних полісів для подорожей у країни Шенгенської зони

  • Бланки заяв для оформлення віз
  • Умови в`їзду на територію Словацької Республіки
  • Консульські та візові збори
  • Документи необхідні для подання візової заяви
  • Охорона особистих даних
  • Перелік страхових компаній
  • Перелік акредитованих туроператорів

  • версія до друку | лист редактору на початок сторінки

    Copyright © 2005 Посольство Словацької Республіки в Україні.
    Всі права захищені. Правова інформація про
    матеріалами сайту. Розробка та дизайн

    Slovak